​​​​​

​“YÖK 2019 ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLLERİ” SAHİPLERİNİ BULDU

18 Eylü​​​l 2019 / Cumhurbaşkanlığı Külliyesi


Üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, te​​zleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla, Yükseköğretim Kurulu tarafından 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilk kez hayata geçirilen ve bu yıl üçüncüsü verilen “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu. 

YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”nde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen ödüller, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride sahiplerini buldu.

YÖK tarafından, “Bireysel Ödüller” kapsamında “Yılın Doktora Tez” ödüllerini almaya hak kazanan akademisyenler ve çalışmaları, hoca-talebe ilişkisine dikkat çekmek, bu konuya ehemmiyet verildiğini göstermek amacıyla, doktora öğrencisinin danışman hocası ile birlikte ödüllendirilmesine karar verildi.


“Bireysel Ödül” kategorilerinde:

  • Sosyal ve Beşeri BilimlerKategorisinde; “Otizmli Çocukların Sosyal İletişim Becerilerinin Geliştirilmesi” alanında yaptıkları doktora teziyle Dr. Erkan Kurnaz ve tez danışmanı Doç. Dr. Onur Kurt ödül almaya hak kazandı.
  • Fen ve Mühendislik Bilimleri Kategorisinde; “İçme Suyu Arıtımında Nano Gözenekli Membran Filtre Üretimi” alanında yaptıkları doktora teziyle Dr. Reyhan Şengür Taşdemir ve tez danışmanları Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve Prof. Dr. Volodymyr V. Tarabara ödül almaya hak kazandı.
  • Sağlık Bilimleri Kategorisinde; “Prostat Kanserinde Yeni Hücresel Bir Mekanizmanın Aydınlatılması” alanında yaptıkları doktora teziyle Dr. Öğr. Üyesi Yalçın Erzurumlu ve tez danışmanı Prof. Dr. Petek Ballar Kırmızıbayrak ödül almaya hak kazandı.

Ödül kazanan Doktora öğrencisi ve danışman hocasına ödülleri Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.


“Kurumsal Ödül” kategorilerinde:

  • Topluma Hizmet Ödülü; “Kanser Tedavisinde Lazerli Fotodinamik Terapi Yöntemi ve Toplumun Bilinçlendirilmesi” başlıklı başvurusu ile “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine” verildi.
  • Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü, “Fırat Kalkınma Ajansı Bölgesinin İklim Değişikliğine Adaptasyonunda Yerel Kalkınma Dinamizmi” başlıklı başvurusu ile “Fırat Üniversitesine” verildi.
  • Üniversite-Sektör İşbirliği Ödülü, “ODTÜ – TUSAŞ Çok Hafif Uçak Tasarım ve Geliştirme” başlıklı başvurusu ile “Orta Doğu Teknik Üniversitesine” verildi.

  • Uluslararası İşbirliği Ödülü ise, “Piri Reis Üniversitesi ile Katar Silahlı Kuvvetleri Arasında ‘Katar Deniz Harp Okulunun Kurulmasına İlişkin' ” projesi ile “Piri Reis Üniversitesine” verildi.

Kurumsal Ödüller, ödül almaya hak kazan üniversitelerin rektörlerine Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.