​​YÖK 2023 Üstün Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu

9 Ekim 2023 Ankara​

“2023-2024 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirildi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar ve devlet erkânının yanı sıra bakanlar, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler ve rektörler, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu tarafından müzik dinletisi sunuldu. Müzik dinletisine otizmli ve görme engelli gençlerden oluşan "Bizim Orkestra" da eşlik etti. Dinletinin ardından Türk yükseköğretimi tanıtım filmi aktarıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Başkanı Erol Özvar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının ardından, YÖK tarafından “bireysel, kurumsal, özel alan ve özel” olmak üzere dört kategoride verilen “Yükseköğretim Kurulu 2023 Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu.

Bireysel Ödüller’de Yükseköğretim Kurulu tarafından hoca ile öğrencisinin ilişkisine dikkat çekmek ve bu konuya önem verildiği göstermek amacıyla doktora öğrenci ile danışman hocası birlikte ödüllendirildi.

Bireysel Ödüller kapsamında “Yılın Doktora Tezi Ödülleri”ne Güzel Sanatlar ve Mimarlık kategorisinde layık görülen araştırma görevlisi Hüseyin Cem Esen ve tez danışmanları Prof. Dr. Sevilay Çınar ve Prof. Dr. Okan Murat Öztürk, Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde Dr. Hülya Kınık ve tez danışmanı Doç. Dr. Özgür Tüfekçi, Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde Dr. Kemal Koca ve tez danışmanı Prof. Dk. Mustafa Serdar Genç, Sağlık ve Spor Bilimleri kategorisinde Cansel Vatansever ve tez danışmanı Prof. Dr. Füsun Can ödül aldı.

Kurumsal Ödüller kapsamında Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları Ödülü ile Toplumsal Sorumluluk Ödülü İstanbul Teknik Üniversitesine, Uluslararası İş Birliği Ödülü Gazi Üniversitesine, Üniversite-İş Dünyası İş Birliği Ödülü Sabancı Üniversitesine, Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü Uşak Üniversitesine layık görüldü.

Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları Ödülünü İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata, Toplumsal Sorumluluk Ödülünü İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Ali Tüfekçi, Uluslararası İş Birliği Ödülünü Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve proje yürütücüleri Prof. Dr. Erden Banoğlu ile Prof. Dr. Burcu Çalışkan, Üniversite-İş Dünyası İş Birliği Ödülünü Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Adnan Kefal, Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülünü Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve proje yürütücüsü Prof. Dr. Yaşar Gök aldı.

Özel Alan Ödülü kapsamında Milli Yenilik kategorisinde Dr. Özkan Doğanay ödüllendirildi. Doğanay ödülünü Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ile birlikte aldı.

Özel Ödül ise İlme ve Talebeye Hizmet kategorisinde Prof. Dr. Salih Tuğ’a verildi.


​​